Бізнес Рівненщини спрямував на забезпечення соціальних виплат понад 3,6 мільярда гривень ЄСВ

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

За  січень - вересень 2019 року   роботодавцями та  фізичними особами - підприємцями Рівненщини  сплачено 3614,3 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що на 19% або на 575 млн. грн. перевищує показники відповідного періоду минулого року.

Як зазначила в.о начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Надія Друзюк, серед пріоритетів роботи фіскальної служби й надалі залишається вжиття заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення. Адже офіційне працевлаштування дасть змогу громадянам легально працювати і мати соціальні гарантії, а бюджет відповідно отримає додаткові надходження у вигляді податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.

Вона також  зазначила, що  через несплату єдиного соціального внеску, як наймані працівники, так і фізичні особи – підприємці втрачають страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії за віком, через інвалідність та в інших випадках, передбачених законодавством,  бо пенсію буде призначено тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати. Адже зарплати в «конвертах» є, а пенсій у «конвертах» немає.

Головне управління ДПС у Рівненській області

 

Читайте також