Бойова медикиня з Рівненщини рятує побратимів під час оборони Часового Яру

Тетяна Войтюк – сержант, старший бойовий медик. З перших днів війни вона знаходиться у зоні бойових дій, де щодня надає допомогу воїнам, проявляючи милосердя, відданість справі та професіоналізм.

Повідомляють у Газеті "Медичний вісник+".

Тетяна Войтюк навчалася у Рівненському медичному училищі за спеціальністю «Сестринська справа». Після його закінчення протягом певного часу працювала фельдшером-лаборантом клініко-діагностичної лабораторії у Рівненській центральній міській лікарні. А з 2003 року і донині – вона фельдшер-лаборант КНП «Центр ПМСД «Північний» РМР.

У грудні 2019 року Тетяна Войтюк уклала контракт про проходження військової служби у Збройних силах України. У 2020 році її було нагороджено Нагрудним знаком «Учасник АТО» - відзнакою начальника Генерального штабу Збройних сил України, якою нагороджувались військові, які брали безпосередню участь у бойових зіткненнях у зоні проведення антитерористичної операції на сході України, боронили українську землю від російсько-терористичних військ. Також у 2020 році Тетяну було відзначено Нагрудним знаком «Ветеран війни».

Наразі Тетяна Войтюк несе службу у батареї управління та артилерійської розвідки в/ч А098. Вона відповідає за надання невідкладної медичної допомоги на місці поранення в умовах бойового середовища, а також за надання первинної допомоги, охорону здоров’я та евакуацію з місця поранення чи захворювання; проводить сортування поранених бійців та організовує їхню евакуацію, інструктує бійців про те, як діяти під час обстрілу чи безпосередньо бою, як евакуювати постраждалого, зупинити критичну кровотечу, накласти пов’язку, турнікет.

За час війни батарея управління та артилерійської розвідки в/ч А098 боронила такі населені пункти, як Богуславське, Попасна, Лисичанськ (нафтопереробний завод), Золотарівка, Яковлівка, Берхівка, Бахмут, Торець, Нью-Йорк. На даний час бійці батареї боронять населений пункт Часів Яр Донецької області.

Цьогоріч Тетяна Войтюк брала участь у регіональному конкурсі на отримання відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» в номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (для військових медиків).

Читайте також