"Бронхолітин" — ефектиний засіб при сухому кашлі за помірну ціну

Фото ілюстративне. З відкритих джерел.

Кашель, застуда та погане самопочуття можуть зіпсувати навіть найбажаніші плани. Тривале прогресування хвороби призводить до виснаження організму та посилення симптомів. Тож не варто зволікати і при перших проявах захворювання проконсультуватись із медиком і розпочати лікування.

При сухому непродуктивному кашлі найкраще застосовувати препарат “Бронхолітин”. Це комбінований протикашльовий, спазмолітичний і бронхолітичний засіб. До його складу входять дві групи діючих речовин: глауцин гідробромід і ефедрину гідрохлорид. Його виготовляє фармацевтична компанія “Саформа”. Придбати препарат можна у багатьох аптеках міста, а перевірити, яка ціна Бронхолітин в Рівному легко через сайт ZDOROVI.UA.

Показання до застосування “Бронхолітину” та принцип дії засобу

Кашель  це один зі способів, яким організм самолікується. Після потрапляння у слизову оболонку носа вірус переходить на стінки гортані, а тоді вже у легені. Відтак організм починає боротись із чужорідним тілом у середині і провокує кашель, який може бути сухим або мокрим. Все залежить від наявності виділень

Якщо вологий кашель виштовхує мокротиння, то сухий кашель — ні і це не сприяє швидкому одужанню. Саме тому при сухому кашлі людина відчуває печіння у задній частині горла та біль у легенях. Зверніть увагу: якщо сухий кашель триває понад тиждень, варто звернутись для консультації до терапевта або пульмонолога.

Найчастіше “Бронхолітин” застосовують при таких хворобах, як:

  • коклюш;

  • пневмонія;

  • алергічна реакція на подразники;

  • застуда;

  • бронхіальна астма;

  • хронічний і гострий бронхіт;

  • трахеобронхіт;

  • бронхоектатична хвороба.

Цей засіб від кашлю випускають у двох формах: у вигляді сиропу у флаконі 125 г та у таблетованому вигляді 40 мг №20.

Глауцину гідробромід, який є у складі препарату, пригнічує кашльовий центр, при цьому не впливає на процес дихання. А Ефедрину гідрохлорид усуває набряк слизової оболонки і покращує процес дихання.

“Бронхолітин” здатен за кілька днів полегшити дискомфорт при захворюванні верхніх дихальних шляхів, зняти відчуття сухості та подразнення у горлі. Особливо часто такі симптоми проявляються взимку або у перехідний період — зима-весна та осінь-зима. Через можливі переохолодження імунна система людини ослаблюється і вірусам та бактеріям значно простіше потрапити в організм, який не може сам усунути “непроханих гостей”.

Якщо не лікувати сухий кашель, він може спричинити такі захворювання, як пневмонія, бронхіальна астма, коклюш тощо.

Застосування препарату та можливі побічні дії

“Бронхолітин” у вигляді сиропу рекомендують приймати внутрішньо після їди 3-4 рази на добу. А таблетки від кашлю — дорослі повинні приймати по 1 таб. 2-3 рази на добу. Засіб почне діяти через півтори години після прийому — саме тоді у плазмі крові спостерігається максимальна концентрація діючих речовин.

При передозуванні препаратом можуть виникнути певні побічні дії, як-от головний біль, запаморочення, сонливість, зниження артеріального тиску, шкірні висипи, відчуття свербежу, нудота, блювота, ішемія міокарда та ін.

Препарат стимулює центральну нервову систему, тож його не рекомендовано приймати після 16-ї години, аби не було порушення сну.

Препарат “Бронхолітин” протипоказаний для застосування при:

  • ішемічній хворобі серця;

  • підвищеній чутливості до діючих речовин;

  • безсонні;

  • закритокутовій глаукомі;

  • гострому інфаркті міокарда та ін.

Важливо пам'ятати про те, що приміщення, де перебуває людина із кашлем, потрібно часто провітрювати, аби повітря було чистим і свіжим. За наявності зволожувача — обов'язково вмикати прилад і найголовніше — бережіть своє здоров'я.

Читайте також