Будяк та кропива - це не бур‘яни: у парку в Рівному квітує незвична клумба

У Рівному в парку на Грабнику можна зустріти нетипову для міста клумбу. Огороджений парканчиком з лози цвіте рослина, схожа на будяк.

Як повідомляють на сторінці парку у мережі, це татарник колючий.

"На острівці квіткової луки Парку на Грабнику у зв'язку з посушливою весною цьогоріч себе активно проявив татарник колючий. Цю рослину, яка є схожою на будяк, зазвичай не побачиш в міському середовищі. Проте тут місцеві громадські активісти вирішили її залишити.

Ранньою весною на луці квітують нарциси та крокуси. Окрім цього, тут висіяне різнотрав'я: морква дика, льон, конюшина, деревій. Композиція доповнена ешольцією та деякими іншими квітами.

Європейська стратегія біорізноманіття має на меті повернути природу в наше життя. Мета активістів – познайомити більшу кількість дорослих та дітей з нетиповими для урбаністичного ландшафту рослинами. Будяк чи кропива в парку можуть стати важливими елементами просвіти", - прокоментували клумбу на сторінці блогу NE:Urban.

Вочевидь, не всі сприймають естетику та важливість таких рослин у міському озелененні.

"Будяк, кропива та багато інших рослин – це не бур’яни. Вони виконують свою роль в екосистемі. Наприклад, привертають велику кількість комах, яких ви можете побачити навіть на моїх фото", - додають у блозі.

Читайте також