Бунт у колонії на Рівненщині: трьом засудженим повідомили про підозру

Трьом в'язням виправної колонії на Рівненщині повідомили про підозру через масові заворушення.

Про це інформують у відділі комунікації поліції Рівненщини.

Нагадаємо, у Полицькій колонії відбувся бунт засуджених у ніч на 25 липня цього року. В'язні влаштували пожежу у їдальні установи.

Слідчі встановили, що 38-річний засуджений за скоєні умисні тяжкі злочини організував групу ув’язнених. Розробивши та узгодивши заздалегідь план дій вони вчинили групову непокору та масові заворушення у виправній колонії: погроми, підпали, знищення майна та опір працівникам установи.

Зокрема, організатор надавав прямі вказівки щодо участі кожного в бунті. Він запевняв, що підтримуватиме його учасників у кримінальному середовищі, а тим, хто відмовлявся — погрожував фізичною розправою.

Ув’язнені виривали решітки, вибивали стіни, двері та вікна установи, кидали камінням з даху бараку в інших засуджених, закликаючи здійснювати погроми.

Своїми діями вони спричинили значні порушення громадського порядку на території колонії та пожежу, якою знищено та пошкоджено майно установи на загальну суму 1  802 000 гривень.

Слідчі слідчого управління зібрали достатньо доказів і за фактом масових заворушень за погодження прокуратури сьогодні, 23 вересня, трьом засудженим повідомили про підозру за частиною 1 статті 294 Кримінального кодексу України.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Читайте також