Через бунт у колонії на Рівненщині засуджених переведуть до іншого закладу

Днями у Полицькій виправній колонії, що на Володимиреччині, засуджені влаштували бунт через невдоволення умовами утримання.

Про це повідолмяє "Суспільне.Рівне", посилаючись на представницю секретаріату уповноваженого Верховної ради з прав людини Катерину Погорську.

Нагадаємо, о другій ночі 25 липня поліцію повідомили про бунт у Полицькій виправній колонії, внаслідок якого було пошкоджене майно та спричинена пожежа. В’язні забарикадувалися у житловій зоні закладу і не впустили персонал, вибили вікна, пошкодили меблі у житлових бараках, влаштували пожежу у карантинному приміщенні та їдальні. Йшлося про те, що це влаштували засуджені із Запорізької області.

Бунтували близько 60 засуджених. 

"Причиною бунту стало невдоволення режимом утримання і, як ми розуміємо, ставленням працівників установи до засуджених. Мабуть, для цього була якась причина. Виникли масові заворушення, внаслідок яких виникла пожежа в їдальні установи. Пожежу ліквідували. Постраждалих серед засуджених та працівників установи немає", — зазначила Катерина Погорська.

За її словами, вимогу учасників бунту щодо переведення в іншу виправну установу виконають.

"Що буде з адміністрацією установи — це покажуть результати розслідування, яке проведуть правоохоронні органи. Ми не можемо зараз говорити про наслідки, тому що відкриті кримінальні провадження", — сказала Катерина Погорська.

Читайте також