Через додаток поліцейські зареєстрували більше сотні звернень рівнян

фото ілюстративне

Наприкінці червня у месенджері Telegram запрацював поліцейський канал «Рівне — безпечне місто», на який активно почали надходити повідомлення про події від громадян. Це свідчить про готовність населення до активної співпраці із поліцією.

У цілодобовому режимі їх опрацьовують аналітики ситуаційного центру, а оператори лінії «102» за наявності ознак кримінального чи адміністративного правопорушення — реєструють. Тоді диспетчер направляє за вказаною адресою найближчий екіпаж поліції для негайного реагування.

Від моменту запуску, 24 червня, і дотепер поліцейські зареєстрували 131 повідомлення. Незважаючи на те, що звернення повинне відповідати певним вимогам, а саме: містити інформацію про подію, точну адресу, фото з місця події (за можливості) та контактний номер заявника для з’ясування обставин, у поліції опрацьовують усі звернення.

Так, завдяки зверненням, що надійшли через мобільний додаток, за двома фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за одним — приєднано до відкритого кримінального провадження. За результатами перевірки інформації поліцейські також склали два адміністративні протоколи за керування транспортними засобами особами у стані сп’яніння, три — за розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях, один — за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях. Шістьох осіб притягнули до адміністративної відповідальності за перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху. Профілактичні бесіди правоохоронці провели із 12 громадянами. 

Левова частка повідомлень, які надходять на Telegram-канал, містять інформацію про порушення правил дорожнього руху, перебої у роботі світлофорів, неправильно припарковані транспортні засоби. Перевіряти їх направляються екіпажі патрульної поліції. 

Нагадаємо, щоб приєднатись до групи "Рівне — безпечне місто" за посиланням https://t.me/rivne_safetown потрібен смартфон та завантажений месенджер Telegram.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також