Через мак 35-річна селянка з Рівненщини може сісти на 7 років

Вчора, 19 червня, на Рівненщині у селі Лисин Демидівського району на присадибній ділянці 35-річної місцевої мешканки поліцейські виявили і вилучили плантацію снодійного маку у кількості 500 рослин. Їх зразки відправили на експертизу.

Крім цього, вчора правоохоронці також виявили і вилучили 16 рослин коноплі у господарстві 56-річного жителя села Олександрія Рівненського району. Їх теж направили на проведення експертизи.

За обома фактами відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України. 

Так, жінці через посів снодійного маку тепер загрожує позбавлення волі до 7 років. Адже згідно зі статтею 310 Кримінального кодексу України, за незаконний посів або вирощування снодійного маку чи конопель у кількості 500 і більше рослин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Чоловікові ж через коноплю можуть обмежити волю до 3 років, адже за законом за незаконний посів або вирощування конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у виді штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, що в області зараз триває операція «МАК», спрямована на виявлення та знищення нарковмісних рослин.