Через що найчастіше пропонували відкупитись рівненським копам?

Від початку 2020 року на території Рівненської області зареєстровано 36 випадків, коли поліцейським пропонували неправомірну вигоду. 35 фактів внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і один приєднаний до матеріалів ЄРДР. Про це нашим журналістам повідомили в Головному управлінні Національної поліції області. 

Вісім справ вже скеровані до суду – 5 з угодою про визнання винуватості, а 3 із обвинувальним актом.

Шість справ закрили за відсутністю складу кримінального правопорушення. У одній справі підозрюваному повідомлено про підозру. Ще у 20 кримінальних провадженнях триває розслідування.

Максимальні суми, які пропонували, – від 4 до 5 тисяч гривень за непритягнення до адміністративної  відповідальності за керування у нетверезому стані (ч.1 ст. 130 КУпАП - керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, ч.1 ст. 130 КУпАП).

Від початку року в Рівненській області зафіксовано лише один випадок, коли поліцейський отримав неправомірну вигоду. Це поліцейський сектору реагування патрульної поліції №1 Дубровицького ВП ГУНП у Рівненській області. Йому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Крім того, за результатами проведеного службового розслідування,  прийнято безальтернативне рішення про його звільнення зі служби в поліції по негативу. Тимчасово виконуючого обов’язки начальника Дубовицького ВП притягнуто до суворої дисциплінарної відповідальності у вигляді попередження про неповну службову відповідальність.

Усі фото - ілюстративні.

Читайте також