Через трагічну смерть 11-річної дівчинки судитимуть начальника з Рівненщини - випустив несправного лісовоза

12 червня на Зарічненщині сталась трагедія. Деталь від лісовоза вдарила 11-річку дівчинку

Частина від машини відлетіла на 20 метрів і вдарила 11-річну місцеву жительку, яка разом із матір’ю стояли біля магазину, розташованого при дорозі.

На місце інциденту відразу викликали медиків. Дівчинка отримала тяжкі травми. Щоб пришвидшити надання медичної допомоги, свідки трагедії на власному авто виїхали назустріч швидкій. 

Однак життя потерпілої врятувати не вдалося: медики лише констатували її смерть.

Через цю трагедію судитимуть начальника автотранспортного цеху ДП «Зарічненське лісове господарство» - його обвинувачують у випуску в експлуатацію технічно несправного транспортного засобу (ст. 287 КК України).

У пресслужбі обласної прокуратури зазначають, що в ході слідства встановлено, що обвинувачений, будучи особою відповідальною за технічний стан транспортних засобів перед випуском на лінію, випустив у рейс лісовоз УРАЛ-4320 з причепом-розпуском ТМЗ-802 з технічними несправностями, які взагалі забороняють експлуатацію транспортних засобів.

Тепер чоловікові загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів, на строк до трьох років або без такого.

Справу розглядатиме Зарічненський районний суд.

Читайте також