Чи піднімуть вартість проїзду в тролейбусах Рівного?

З початку 2018 року перевізники Рівненщини вже підвищили вартість проїзду в маршрутних таксі. Відтак, міські перевізники на такому ж шляху. А от чи піднімуть ціну проїзду в міських тролейбусах – у коментарі мера міста Володимира Хомка.


«Не можу зараз нічого сказати, в цій державі прогнозувати щось більше, ніж на два тижні – неможливо. Наприклад, якщо завтра долар стане по 25, то ми точно піднімати не будемо. Більше нічого сказати не можу. Я не знаю, який буде курс долара і скільки буде коштувати паливно-мастильне. От нам взяли і з бухти-барахти підняли (вартість – ред.) електроенергії на тролейбус. Ну здається би, із-за того, що Уряд стимулював би екологічно-чистий транспорт, робив би якісь пільги для того, щоб розвивався тролейбус, взяли і підняли вартість електроенергії для всіх тролейбусних перевезень в Україні. По-моєму, в два раз підняли ціну. Ну на велику суму», - зазначив мер Рівного.


Нагадаємо, що зараз вартість проїзду в тролейбусах Рівного становить 2 гривні – повний квиток і 1 гривню – пільговий. За перевезення багажу платять 2 гривні за одиницю. Вартість місячного проїзного квитка для підприємств, установ, організацій - 240 грн., а місячний проїзний квиток для населення «Громадський» - 128 грн.


Олеся БОРОВЕЦЬ