Чи протестували пацієнтів Рівненської обласної лікарні на інфікування коронавірусом?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Під час щоденного брифінгу заступниця головного лікаря обласної клінічної лікарні Лариса Обуховська прокоментувала ситуацію зі спалахом коронавірусу у медичному закладі та відповіла на питання, чи тестували пацієнтів лікарні на коронавірус.

«Ми провели пацієнтам з відділень, де виявлені інфіковані співробітники 30 ПЛР-тестувань», - повідомила пані Лариса.

За її словами, найбільше інфікованих осіб зафіксовано у відділеннях, де надається нагальна допомога пацієнтам.

«Найбільше інфікованих медиків зафіксовано у відділенні анестезіології і інтенсивної терапії , обласний центр травматології та ортопедії, лор-відділення (там уже локалізовано вогнище) та обласний центр хірургії органів грудної клітини. Перші три відділення вже закриті на карантин», - зазначила представниця обласної лікарні.

Усі ці відділення знаходяться у одному корпусі.

«Наразі у відділеннях триває генеральне прибирання та заключна дезінфекція. Увесь той корпус, який складається із 5 поверхів, і всі відділення, які знаходяться там – зараз закриті. Пацієнти ПЛР-обстежені. Ті, хто не має носійства – переведені у інший, «чистий» хірургічний корпус, де розгорнуті площі для надання їм медичної допомоги», - прокоментувала заступниця.

За її словами, співробітники, які переведені до «чистого» відділення  – також ПЛР-негативні.

«Я хочу зупинитися на висловлюванні «заразилися пацієнти від медиків». Сьогодні зарано сказати, хто від кого заразився чи хто став першоджерелом інфекції у нашому закладі. Легше робити якісь висновки з плином часу, коли вже є якісь напрацювання і коли можна підводити перші підсумки. Є у нас відділення, де найбільше виявлено заражених медиків і пацієнтів, які ковід-позитивні. Одразу зазначу, що це відділення, де пацієнти поступають з травмою. На момент звертання чи поступлення до нашого закладу одразу проводиться термометрія. Пацієнт може мати нормальну температуру тіла чи заперечувати будь-який епіданамнез та скарги. Людині допомога надається одразу. Є пацієнти, які прямо з приймального відділення, в силу життєвих обставин, піднімаються одразу у операційну. В операційній працює бригада – 4,6 чи 8 чоловік. Сказати, хто першоносій – пацієнт, якому потрібна була нагальна потреба, чи  медик – зарано», - висловилась Лариса Обуховська.

Читайте також