Чи стане Рівне молодіжною столицею України?

19 грудня в приміщенні “"Open office" (НУВГП) відбулася презентація конкурсу "Молодіжна столиця України", у якому Рівне буде брати участь.

Презентували конкурс член громадської організації “Молодь-Діє” Оксенюк Роман та член наглядової ради конкурсу “Молодіжна столиця України” - Марина Хромих.

У заході взяли участь заступник міського голови - Галина Кульчинська, начальник управління сім`ї молоді та спорту - Сергій Шевчук, начальник відділу в управлінні сім`ї молоді та спорту Надія Терещук, начальник відділу в УПСЗН - Анна Ігнатова, заступник начальника відділу АПБ, Рівненського міського центру зайнятості - Лариса Масталярчук, завідуюча відділом у Рівненському міському палаці дітей та молоді - Руслана Шаркова, член ради коаліції “Ради Реформ Рівного” Віталій Примак та представники студентських парламентів, керівники та учасники громадських організацій, депутати дитячого парламенту.

У ході презентації пройшло обговорення заповнення спільної заявки на участь у конкурсі, від представників влади та громадськості. Таким чином громадськість отримає можливість внести свої пропозиції до заповнення заявки на участь у конкурсі, та розповісти про власні заходи, ініціативи які були спрямовані на молодь. Також у заявці на конкурс можна вказати заходи та ініціативи які будуть проводитися у наступному році.

Для участі в конкурсі потрібно заповнити заявку згідно трьох основних вимірів молодіжної діяльності:
- політичний вимір (участь молоді у суспільно-політичному житті);
- соціо-економічний вимір (зайнятість та працевлаштування, підприємництво, соціальна інклюзивність та освіта);
- культурний вимір (творчість та глобалізація).

На даний момент уже є частково заповнена заявка над якою працювало управління у справах сім’ї молоді та спорту, а зараз є можливість долучитися до цього процесу і громадськості. Частково заповнену заявку можна переглянути перейшовши за посиланням.

Громадські організації, студентське самоврядування, формальні та неформальні об’єднання або ж інші організації, можуть внести власні пропозиції в онлайн режимі.

Якщо ви хочете щоб ваша діяльність, яка була спрямована на молодь допомогла Рівному взяти участь у конкурсі “Молодіжна столиця “України” переходьте у гугл-форму, ознайомлюйтеся з заявкою, та вказуйте свої заходи та ініціативи, які ви проводили минулого року, та заплановані на наступний рік. (Якщо про ваш захід писали у ЗМІ, або ж є інша інформацію у відкритих джерелах залишайте також і посилання на них). 

Читайте також