Чи відстороняли вже нещеплених держслужбовців Рівненщини від роботи

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Нещодавно в Україні затвердили перелік професій, працівники яких підлягають обов’язковій вакцинації від коронавірусу. Наразі це держслужбовці центральних органів влади та підрозділів, а також освітяни.

У випадку, якщо хтось відмовляється виконувати цю вимогу, його відсторонять від роботи. Наразі в області таких випадків не фіксували, так як наказ про обов’язкову вакцинацію набирає чинності з листопада. Про це повідомила координаторка вакцинації в області Олена Гандзюк.

«Наказ набирає чинності через місяць, тобто, з листопада. У випадку, якщо працівники за цей час не встигнуть щепитися і захочуть працювати надалі, вони цього робити не зможуть, а будуть відсторонені від своїх службових обов’язків без збереження заробітної платні. Так, як наш наказ набере чинності з листопада, відповідно, до цього часу ще ніхто не відсторонений і є достатньо часу, щоб щепитися навіть не одною, а двома дозами вакцин», - сказала Олена Гандзюк.

Ситуація зі станом вакцианції держслужбовців у регіоні наступна:

  • Рівненська ОДА: з 517 людей щеплено 376 (73%);
  • Вараська РДА: з 80 щеплено 68 (85%);
  • Дубенська РДА: з 131 щеплено 89 (68%);
  • Рівненська РДА: зі 167 щепленя мають 122 (73%);
  • Сарненська РДА: зі 132 щеплено 96 (73%).

«В цілому відсоток щеплених високий і прихильність до вакцинації теж висока. Є ті, хто нещодавно перехворів, є ті, хто зараз хворіє. Але аж таких відмовників у нас немає», - додала Олена Гандзюк.

Читайте також