Чи закриють село Зоря біля Рівного через спалах коронавірусу?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Під час щоденного брифінгу у Рівненській ОДА заступник голови облдержадміністрації Ігор Тимошенко прокоментував ситуацію зі спалахом коронавірусу у селі Зоря на Рівненщині. Окрім загальної інформації про рішення влади стосовно села, пан Тимошенко розповів, скільки людей захворіло у населеному пункті та скільки з них госпіталізовано.

«Станом на зараз підтверджено 28 випадків по селу Зоря. Четверо з осіб знаходяться у лікарні. 24 людини мають легкий стан або середньої тяжкості перебігу хвороби. Нами встановлено, що спалах пішов з декількох джерел у самому селі Зоря. Встановлюються контактні особи. Рішення комісії ТЕБ і НС – поставити блокпости на виїздах і в’їздах до села Зоря з метою організації контролю. Система проїзду через пости буде додатково розглядатися після обіду комісією ТЕБ і НС», - повідомив заступник голови ОДА.

За його словами, рішення про встановлення постів є. Стосовно ізоляції села - тривають консультації.

«Зважаючи на те, що велика кількість підприємств, в тому числі, великих промислових підприємств - мають працівників, які мешкають у селі Зоря. Нам необхідно прийняти рішення зважене з урахуванням позицій даних підприємств, щоб вони не зупиняли роботу. Це критично у плані наповнення і місцевих бюджетів, і організації роботи цих підприємств», - пояснив позицію адміністрації пан Тимошенко.

Читайте також