Чим багаті голови п`яти районів Рівненщини?

Частина голів районних державних адміністрацій Рівненщини вже подали декларації про фінансовий стан за 2019 рік. Ми проаналізували частину із них.

Відтак, у власності голови Демидівської РДА Василя Доманського – земельна ділянка у Млинові. У спільній власності із дружиною – будинок на 200 квадратів. Світлана Доманська також має земельну ділянку та квартиру у Млинові.

За Василем Доманським рахується незавершений будинок у тому ж Млинові, площею 127 квадратних метрів. Крім того, голова Демидівської РДА узяв у безоплатне користування автомобіль Toyota Prado 2004 року випуску. Користується ним із 23 грудня 2019 року. Призначили його на посаду голови 16 грудня. Цим же автомобілем (згідно декларації), користується дружина голови Світлана.

За попередній рік Світлана Доманська отримала більше 170 тисяч гривень заробітної плати та соцвиплат. Пан Доманський – майже 241 тисячу гривень зарплати від Млинівської селищної ради та пенсію. На посаді голови РДА він отримав трохи більше 6 тисяч, так як був призначений у грудні 2019 року.

До слова, у Млинові пан Доманський працює з 2017 року, доти він був начальником відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів у податковій Луцька.  До призначення головою району обіймав посаду заступника начальника фінансово-економічного управління Млинівської ОТГ.

Олександра Гузича призначили на голову Дубровицької районної державної адміністрації 16 грудня. До цього він був страховим експертом із охорони в Управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Рівненській області. У декларації за 2019 рік пан Гузич зазначив, що від установи отримав майже 156 тисяч гривень. Його дружина Ірина працює у Дубровицькому навчально-виховному комплексі «Ліцей-школа» і минулого року отримала 112 тисяч гривень зарплати, а ще 33 тисячі від Окружної виборчої комісії із виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №155.

Із нерухомості у сім’ї Гузичів – квартина на 75 «квадратів» у Дубровиці, а також у користуванні будинок батька голови у селі Городище на 60 квадратних метрів. Із 2007 року Олександр Гузич володіє автомобілем «Chevrolet Lacetti» 2007 року випуску.

18 грудня Леонід Власюк був призначений на посаду голови Здолбунівської районної державної адміністрації. З 2011 до 2015 працював у органах Пенсійного фонду, потім був першим заступником голови РДА. За 2019 рік на посадах у РДА він отримав 283 940 гривень.

Згідно із декларацією, його дружина Вікторія має квартиру в Рівному на 50 «квадратів». У  селі Нова Мощаниця, звідки голова родом, є батьківський будинок, де Леонід Власюк прописаний, хоча, фактично проживає у обласному центрі.

На дружину зареєстровано і легковий автомобіль Ford Fiesta Trend 2012 року випуску, придбаний у той же рік - 2012.

Вікторія Власюк до жовтня 2019 року працювала головним спеціалістом ГУ Державної казначейської служби України у Рівненській області. 8 жовтня вона подала декларацію перед звільненням. За дев’ять місяців минулого року вона отримала 118 692 гривень заробітної плати.

Із готівкових коштів у голови Здолбунівської РДА – задекларованих 4 тисячі доларів.

До призначення головою Володимирецької районної державної адміністрації Анатолій Рижий був першим заступником голови цієї ж РДА, начальником управління, освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, заступником начальника місцевого відділу освіти, а у 2007 році був призначений на посаду начальника відділу освіти та виховання райдержадміністрації, був директором школи і це ще не всі посади, які обіймав пан Рижий.

У власності посадовця – земельна ділянка на 1200 квадратних метрів й житловий будинок на 150 квадратних метрів у Володимирці. У власності дружини – легковий автомобіль ВАЗ 2011 року випуску.

У 2019 році сім’я Рижих отримала понад 50 тисяч гривень допомоги при народженні двох дітей та допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях. За роботу в РДА Анатолій Рижий отримав минулого року трохи більше 325 тисяч гривень заробітної плати.

У декларації кандидата на посаду в жовтні 2019 року пан Рижий вказував кредит у сумі майже 45 тисяч гривень. Нині він не вказаний, тобто, його виплачено.

11 грудня 2019 року Володимир Зеленський призначив Дениса Біцюка головою Млинівської райдержадміністрації. До цього він працював начальником юридично-організаційного відділу управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради.

У своїй декларації за 2019 рік посадовець вказав квартиру, площею майже 70 «квадратів» у Рівному. У деклараціях чиновника за попередні роки зазначено, що цю квартиру він придбав у 2004 році. У червні 2019 року переписав її на дружину та доньку.

Автомобіль Renault Megane 2013 року випуску, придбаний Біцюком у 2018 році, також переписаний на дружину.  

У 2019 році за роботу начальником юридично-організаційного відділу управління містобудування та архітектури Рівнеради Денис Біцюк отримав 190 тисяч гривень заробітної плати, а на посаді голови РДА – 11 тисяч. За відчуження рухомого майна голова Млинівщини отримав 96 тисяч гривень і трохи більше 30 тисяч - страхових виплат.

Дружина Дениса Біцюка Лейлан від зайняття підприємницькою діяльністю отримала 78 тисяч гривень  і ще 100 тисяч – подарунок, ймовірно, від матері.

Із задекларованих готівкових коштів у сім’ї Біцюків – 7 тисяч євро та 2 тисячі доларів.

Невдовзі читайте на нашому порталі про те, чим багаті голови інших районів Рівненської області. 

Усі фото - із відкритих джерел. 

Читайте також