Чоловік з Рівненщини переправляв через кордон величезні партії контрабанди наркотиків

Фото ілюстративне

На Рівненщині судитимуть контрабандиста наркотиків та психотропних речовин в особливо великому розмірі.

Прокуратурою Рівненської області направлено до Кузнецовського міського суду для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні, завершеному розслідуванням слідчим відділом УСБ України в Рівненській області, про обвинувачення 32-річного місцевого жителя у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 305, ч. 2 ст. 306, ч. ч. 2, 3 ст. 307 та ч. 1 ст. 263 КК України.

На підставі зібраних за процесуального керівництва прокуратури області доказів встановлено, що чоловік упродовж 2016 та до серпня 2017 року, будучи пособником у злочинній групі, неодноразово вчиняв контрабанду через митний кордон України, з приховуванням від митного контролю наркотичних засобів та психотропних речовин у особливо великому розмірі. Їх обвинувачений незаконно зберігав за місцем проживання, де здійснював розфасовування з метою збуту та в подальшому систематично збував наркозалежним жителям м.Вараш.

Про це повідомив прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби прокуратури області Андрій Бабич.

Отримані від зазначеної незаконної діяльності грошові кошти обвинувачений використовував для забезпечення подальшого здійснення злочинного «наркобізнесу».

Крім того, під час досудового розслідування в обвинуваченого правоохоронці вилучили декілька одиниць незаконно придбаної вогнепальної зброї, виготовленої кустарним способом.

Злочинні дії чоловіка припинені у серпні 2017 року, його затримано за місцем проживання співробітниками Служби безпеки України.

Вирок суду обвинувачений чекатиме під вартою.

За вчинення інкримінованих злочинів йому загрожує максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років, з конфіскацією майна.

За інформацією прес-служби прокуратури Рівненської області

Читайте також