Чоловіка, який пограбував пенсіонера на Рівненщині, затримали

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

П’ятого червня, за клопотанням слідчих Дубенський міськрайонний суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою 31-річному зловмиснику, який другого червня пограбував 58-річного місцевого жителя.  

Повідомити про злочин заявнику, який обмежений у пересуванні, вдалося лише третього червня близько 11 години. Поліцейські одразу виїхали на місце події  та встановили, що напередодні близько 20 години до будинку 58-річного жителя райцентру крізь прочинене вікно проник невідомий чоловік. Заявник у цей час був удома — чоловік проживає сам та має інвалідність. Непроханий гість у оселі повечеряв, забрав мобільний телефон та сім-картку до нього, зарядний пристрій, а також 150 гривень і зник. 

Поліцейські після огляду місця події оперативно вийшли на слід зловмисника. Ним виявився 31-річний місцевий житель. Награбовані речі вилучили, а його затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Чоловікові вже повідомлено про підозру у вчиненні грабежу, поєднаного із проникненням у житло, передбаченого частиною 3 статті 186 Кримінального кодексу України. 

За процесуального керівництва прокуратури суд задовольнив клопотання слідчого та обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб. 

Дубенчанин уже був судимий за вчинення майнових злочинів та наприкінці квітня цьогоріч звільнився із місць позбавлення волі. Окрім того, як встановили слідчі в ході досудового розслідування, того ж дня близько 19 години підозрюваний пограбував ще одного місцевого жителя — на одній із вулиць райцентру вирвав із рук пакет із продуктами харчування та втік. 

Тож наразі  поліцейські встановлюють приченість зловмисника до інших злочинів. 

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 

Читайте також