Чоловіки чи жінки: у Рівному обговорять гендерну чутливість місцевих ЗМІ

 У понеділок, 11 грудня, о 15 год. у приміщенні кав`ярні «Євро-Арт» (Рівне, просп.Миру, 4) відбудеться перша в Рівному гендерна медіа-кав’ярня з питань гендерної чутливості рівненських медіа.

До участі в медіа-кав’ярні запрошуються журналістки/журналісти рівненських медіа, громадські активістки/активісти, блогери/блогерки, яким цікава ця тема. Під час зустрічі для учасників/учасниць буде забезпечена смачна кава/чай і тістечка.

Під час заходу обговорять питання, наскільки гендерно чутливі рівненські медіа, хто найчастіше фігурує в публікаціях місцевих видань – жінки чи чоловіки – і при висвітленні яких тем, що впливає на вибір осіб, які коментують подію чи дають експертну оцінку фактам і явищам, як розпізнавати і не використовувати стереотипні образи і для чого потрібні фемінітиви.

На зустрічі буде також презентовано:

• результати гендерного моніторингу рівненських медіа, 
• індекс гендерної чутливості українських медіа, сформований уперше в Україні (за результатами аналізу публікацій у 220 друкованих та інтернет-виданнях 22 областей)
• посібник «Гендерна абетка для медіа».

Захід відбудеться за участю:

• Богдани Стельмах – координаторки Волинського прес-клубу, керівниці проекту «Гендерний простір сучасної журналістики: від теорії до практики» (Луцьк);
• Оксани Ярош – гендерної експертки проекту «Гендерний простір сучасної журналістики: від теорії до практики», голови ГО «Гендерний центр» (Луцьк)
• Сергія Штурхецького – керівника ГО «Рівненський медіа-клуб», наукового співробітника Острозької національної академії 
• Лариси Гунько – голови правління Рівненського ЦПГІ «Чайка».

Кількість місць - обмежена. Для участі обов`язково потрібно зареєструватися, заповнивши анкету за цим посиланням: https://docs.google.com/forms. Після реєстрації чекайте підтвердження своєї участі у вигляді листа на вказану вами електронну адресу.

За додатковою інформацією звертайтеся до Антоніни Торбіч (тел.: 093-935-68-68). Останній день зголошення – завтра, 9 грудня (включно).

Захід відбувається в межах проекту «Гендерний простір сучасної журналістики: від теорії до практики», що реалізовується Волинським прес-клубом у партнерстві з Гендерним центром, Незалежною громадською мережею прес-клубів України та за підтримки програми «У-Медіа» (Інтерньюз).

Читайте також