Чоловікові, який хотів підірвати себе та поліцейських, просили змінити запобіжний захід

За допомогою гранати Ф-1 та погроз себе підірвати 60-річний житель Запоріжжя намагався переконати рівненських працівників поліції, які затримали його та доставили до поліцейського відділку, у невинуватості.

26 листопада 60-річного Г. доставили із незаконно діючої автозаправної станції, що на  вул.Млинівській у Рівному, до місцевого відділу поліції на вулиці Пушкіна для з’ясування обставин. Правоохоронці встановили, що з 2016 року розшукують колеги з Харківщини за незаконне поводження з боєприпасами. При спробі провести огляд, він кинувся втікати з приміщення. Коли ж потрапив на вулиці у глухий кут, дістав гранату та, вийнявши чеку, почав погрожувати поліцейським підірвати себе і їх. Чоловіка вдалося заспокоїти, а бойову гранату Ф-1 перевести в безпечний стан.

Громадянина Г. затримали та повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 статті 263 (незаконне поводження з боєприпасами) та статтею 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке може загрожувати підозрюваному у разі доведеності його вини, — довічне позбавлення волі.

Про це читайте тут: Дістав гранату та вийняв чеку: у Рівному чоловік хотів підірвати себе та поліцейських (ФОТО)

Ухвалою Рівненського міського суду від 28 листопада 2019 року задоволено клопотання слідчого про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, до 20 січня 2020 року.

Судове рішення в апеляційному порядку оскаржив захисник підозрюваного Г. та просив суд застосувати до підзахисного більш м’який запобіжний захід — домашній арешт цілодобово. Переконував, що той має міцні соціальні зв’язки та близько двох років проживає у фактичних шлюбних відносинах з рівнянкою, а також наголошував на відсутності обґрунтованої підозри у діях його підзахисного.  Підозрюваний підтримав свого захисника і запевняв суд, що переховуватись від органів досудового розслідування та суду не збирається.

Проти задоволення апеляційної скарги виступив прокурор, оскільки, з його слів,  доведеним є факт ухилення підозрюваного від співпраці з правоохоронними органами, та наявність обґрунтованої підозри у вчиненні тяжких кримінальних правопорушень, які могли забрати життя людей.

Рівненський апеляційний суд, зважаючи на тяжкість злочинів, у вчиненні яких підозрюється громадянин Г., його схильність до ухилення від співпраці з органами досудового розслідування та суду, ухвалу місцевого суду залишив без змін, апеляційну скаргу захисника підозрюваного — без задоволення. 

Пресслужба суду

Читайте також