Чому працівники йдуть із "Рівнегазу"?

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Через низький рівень оплати праці з Рівнегазу йдуть висококваліфіковані спеціалісти. Про це сьогодні під час прес-конференції у Рівненському медіа-центрі розповів фінансовий директор ПАТ "Рівнегаз" Віталій Зубейко.

А все тому, що витрати на оплату праці персоналу газорозподільної компанії закладаються в тариф на розподіл природного газу, структуру якого визначає НКРЕКП.

- З початку року вже звільнились 190 фахівців, а неукомплектованість штату досягла 14%. Сьогодні середньомісячна зарплата  у нас становить 6200 гривень. У той час, коли середній рівень оплати праці перевищує 10 тисяч гривень по галузі. До прикладу, слюсар "Рівнегазу" отримує менше на три тисячі гривень, ніж працівник такої ж спеціальності у іншій промисловій сфері області. - каже Віталій Зубейко.

У Рівнегазі наголошують, що відтік кадрів призведе до проблем утримання газопроводів у належному стані, виконання програм з модернізації та забезпечення безперебійного  постачання газу споживачам.

Тариф на розподіл, це не є тариф на газ, а лише його складова, - наголошує  Руслан Пархомець, начальник відділу економічного планування ПАТ "Рівнегаз". - З цієї ціни Рівнегаз отримує лише 72, 5 копійок. Ціни на газ були переглянуті у 2015 році, після чого відбулось підвищення цін, за цей час інфляція склала 190%. З цього моменту, тариф на розподіл залишався незмінним. Єдиним виходом ми бачимо підвищення тарифу на розподіл, при цьому тариф для населення може залишатись на тому ж рівні.

Читайте також