Чотирьох полеглих бійців із Рівненщини провели в останню дорогу

На Рівненщині попрощалися із захисниками Русланом Колесником, Олександром Гетманчуком, Андрієм Кокотою та Віктором Стельмахом.

Про це повідомили у пресслужбі Рівненської ОДА.

У Рівному в останню дорогу провели молодшого лейтенанта Руслана Колесника.

Здолбунівська громада попрощалася з Олександром Гетманчуком. Чоловік народився в Рівному. Закінчив 26 школу, після чого здобув спеціальність маркетолога. Згодом працював на підприємствах у Києві та на Здолбунівському заводі будматеріалів. Захоплювався футболом. У грудні 2022 року Олександр пішов до війська. 5 квітня 2023 року солдат, на жаль, загинув, виконуючи бойове завдання на Донеччині. Лише в жовтні 2024 року тіло бійця вдалося повернути. Воїну було 35 років.

"На щиті" додому повернувся житель Городоцької громади Андрій Кокота. Молодший сержант, на жаль, загинув 3 вересня 2023 року в ході виконання бойових дій на Запорізькому напрямку. Поховали воїна в рідній Карпилівці.

Полицька громада попрощалася із захисником Віктором Стельмахом. Чоловік був жителем села Іваничі. Захисник пішов на війну майже з перших днів. Стояв біля витоків створення підрозділу «Шершнів Довбуша». Звільнившись із війська, Віктор устиг за співпраці з благодійним фондом створити школу FPV, де, будучи суперпілотом дронів, навчав цьому всіх охочих. Та з часом чоловік повернувся на війну. Захисник був нагороджений почесним нагрудним знаком «Золотий Хрест» у листопаді 2023 року. Зі слів побратимів Віктор особисто знищив більше 500 росіян. Боєць загинув 18 жовтня внаслідок мінно-вибухової травми, несумісної із життям, виконуючи бойове завдання на Донеччині.