Далекобійник з Рівненщини отримав умовний термін за скалічену в аварії жінку

На Рівненщині водій вантажівки отримав три роки умовно за спричинену ДТП, в якій жінка отримала важкі травми та померла через кілька місяців. Винуватець та дочка померлої жінки домовились про суму відшкодування поза судом. Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на вирок суду. 

7 грудня 2020 року Мар'ян С. керуючи тягачем IVECO з напівпричепом, на трасі "Київ-Чоп" поблизе села Кам'яниця Дубенського району, рухаючись зі сторони Києва у сторону Львова не вибрав безпечної швидкості руху, не врахувавши дорожньої обстановки, допустив зіткнення з автомобілем "ЗАЗ", який стояв у крайній лівій смуху руху, пропускаючи зустрічний транспорт перед поворотом ліворуч. У результаті удару вантажівки пасажирка "ЗАЗ" отримала травми, небезпечні для життя. 

Сам обвинувачений пояснив, що у той вечір повертався з Києва після виконаного контракту. За Дубно повільно рухалась колона зерновозів, тож вирішив на підйомі її обігнати, адже їхав уже вивантаженим. Виїхав на ліву смугу, їхав зі швидкістю 80 км/год, бо більше 90 км/год. автомобіль їхати не може., а коли помітив фари іншого автомобіля, то було вже пізно. Стан вантажівки був задовільний, а видимість хоршою, тобто зіткнення відбулося з його необережності та поспіху. 

Після аварії приїжджав до потерпілої та пропонував гроші, але вона відмовилась. Домовився із донькою потерпілої про відшкодування та терміни виплати. Щиро розкаювався та просив не позбавляти його права керувати транспортними засобами, бо посвідчення водія - єдине джерело його доходу. На іншій роботі його не взяли, коли почули про судимість. А якщо залишиться без посвідчення водія, то не зможе заробити кошти на відшкодування збитків та не матиме змоги утримувати дитину. 

Донька потерпілої розповіла у суді, що чотири місяці після аварії минуло для неї жахливо. Її мати була у важкому стані. Перенесла багато операцій, її кілька разів реанімували. У березні матір вкотре прооперували, вона сама не могла рухатись. А вранці 2 квітня перед засіданням комісії МСЕК померла від гострої серцево-судинної недостатності. 

Розтин не робили, тому причинно-наслідковий зв`язок між смертю і ДТП не встановили. Загалом на лікування матері витратили 350 тисяч гривень. Оскільки власних коштів не вистачало, то брали кредит, також допомагали знайомі. Донька померлої жінки, попри те, що їй важко було пробачити обвинуваченого, все-таки просила не позбавляти його волі та права кермування, аби він міг працювати та відшкодувати завдані збитки та заробляти для своєї сім'ї. 

Тож зрештою суддя Оксана Жуковська засудила обвинуваченого до трьох років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами та одночасно звільнила від відбування покарання з іспитовим терміном у два роки. 

Читайте також