"Далі буде повне знищення України", - Лукашенко закликав Київ до мирних переговорів

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що український президент Володимир Зеленський має зупинитися та піти на мирні переговори із рф, якщо хоче уникнути величезних жертв та повного знищення України. 

Відеоінтерв'ю з білоруським диктатором опублікував провладний Telegram-канал "Пул первого"

"Все в руках України. Не тому, що я хочу спихнути цю тему на Зеленського та Україну. Дійсно, все зараз у руках України. Якщо вони не хочуть загибелі – до того ж у величезній кількості людей. Важко, тяжко, але треба зупинитися, треба це припинити, тому що далі буде повне знищення України... Це не те що Путін говорив якось задовго до "операції", що це загрожуватиме втратою державності, – це буде знищення України. Треба зупинитися", - сказав Лукашенко. 

Також він заявив, що під час Другої світової війни загинуло 30 мільйонів осіб (втрати СРСР – ред.), але зараз "ніхто про це і не згадує", а з Німеччиною "готові не просто розмовляти, а співпрацювати і дружити".

Лукашенко упевнений, що так само буде і з відносинами з українцями, а країна-агресор та її сателіти "напевно, зможуть пояснити навіть зараз українському народові, що сталося".

За його словами, тему подій в Україні побіжно зачепили на саміті ОДКБ, проте нібито це не було головною темою розмови лідерів країн-членів організації. 

Читайте також