Де на Рівненщині триватиме карантин наступного тижня?

Вчора у Рівному відбулась комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівнеради, яка вирішувала, чи продовжувати карантинні заходи у місті, чи ні. Відтак, епідеміологи прийняли рішення продовжити карантин для школярів обласного центру ще на тиждень. Також припинені заняття у позашкільних навчальних закладах.

Як зазначив начальник відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Рівненського обласного лабораторного центру Віктор Мороз під час засідання, захворюваність серед дітей у місті і далі зростає

- Якщо говорити про неповний тиждень – із суботи по середу - то захворіла 2041 особа. В порівнянні з минулим тижнем кількість хворих зросла на 65 %. Слід констатувати, що ми впритул наблизилися до епідемічного порогу, - підсумував Віктор МОРОЗ.

Наступного разу комісія збереться у наступну п'ятницю, 16 лютого. Тоді епідеміологи, зважаючи на динаміку захворюваності впродовдж тижня, вирішать, чи варто продовжувати карантинні заходи далі.

Щодо районів області, то у 4 з них також продовжиться карантин, а у двох районах вирішать це питання у понеділок.

Відтак, у Здолбунівському та Рівненському районах, а також у містах Радивилові та Дубні карантин у школах триватиме ще тиждень, а у Радивилівському районі - цілих два тижні.

 

У Деражненській ОТГ та у Острозькому і Дубровицькому районах рішення комісій переглядатимуть на початку наступного тижня. Тоді ж і вирішать ситуацію з карантином.

Читайте також