Де на Рівненщині заборонено збирати гриби та ягоди

На півночі Рівненщини діє заборона на збирання грибів і ягід.

Про це повідомили в Рівненській ОДА.

Як відомо, в області розпочався сезон збору дикорослих ягід і грибів. При цьому продовжують діяти обмеження, уведенні на час дії режиму воєнного стану. Отож прикордонники застерігають громадян від порушень.

Так, наразі громадянам заборонено відвідувати прикордонні ліси, зокрема і в'їзд до них транспортних засобів та іншої техніки. Також передбачена заборона пересування цивільним особам у смузі, яка прилягає до кордону, завширшки 1000 метрів, окрім території населених пунктів, які знаходяться безпосередньо біля держкордону.

"Звертаємо увагу також на дотриманні мінної безпеки під час перебування на прикордонній території. Ні в якому разі не нехтуйте повідомленнями та обмежувальними позначками про мінування місцевості.

Перебуваючи в прикордонній смузі, ви зобов’язані мати при собі документи, що засвідчують особу, а також відповідний дозвіл на перебування в прикордонні, виданий органом Держприкордонслужби.

У разі виявлення порушень законодавства чи невідомих осіб, негайно інформуйте найближчі прикордонні підрозділи", - додають у повідомленні.