Де найдешевше придбати новорічну ялинку в Рівному?

Новорічні свята все ближче, а це означає, що час приглянути собі новорічну красуню – ялинку. Дехто надає перевагу штучній – вона не осипається і поставити можна будь-коли. Втім, все-таки більшість рівнян бажають поставити в оселі натуральну ялинку. Де та за скільки можна придбати новорічне дерево – у матеріалі «РівнеМедіа».

Лісівники Рівненщини традиційно готуються до новорічних свят. Відтак, вони уже підготували для продажу понад 90 тис. ялинок. Зважаючи на те, що у зимовий період збільшується кількість випадків несанкціонованого зрубування, насадження особливо охороняються. Для того, аби вберегти якомога більше ялинок, у лісових господарствах створюють спеціальні рейдові групи за участі працівників лісової охорони, екологічної інспекції і поліції області.

Якщо така група впіймала незаконного ялинкоруба, то йому загрожує штраф у розмірі 85-170 гривень із відшкодуванням завданих збитків лісовому господарству. Як повідомляють в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, новорічні ялинки та сосни вже декілька років спеціально маркуються , аби можна було перевірити легальність і законність походження ялинки.

Отож, аби вберегти себе від непотрібних штрафів та проблем із лісниками, можна придбати справжню новорічну красуню у мережі спеціалізованих магазинів «Лісовичок». Вони працюють вздовж автомобільних доріг, зокрема такі є поблизу Костополя, Дубного, Сарн та Березного. У містах ялинки від лісгоспів можна купити біля контор лісництв і розсадників. Зокрема, в Рівному біля управління лісового та мисливського господарства за адресою: вул. Пушкіна, 26. А ось адреси лісгоспів Рівненщини можна знайти тут.

Вартувати новорічна ялинка буде від 50 гривень. Втім, це за цінами лісового господарства. Якщо ж Ви купуєте дерево у перекупників, то коштувати воно буде більше, адже вони роблять ще й власну націнку для того, аби підзаробити. Купуючи деревце на ринках, звертайте увагу на маркування: його присутність говорить про те, що ялинку зрубали законно.

З цього приводу прес-секретар Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Світлана Горошко зазначила:

«Лісгоспи найчастіше продають дерева гуртовим покупцям, які до нас звертаються. Саме вони вже й продають на базарах та в приватних магазинах. Через це ціни можуть різнитися».

До слова, порівняно з минулим роком вартість ялинок у лісгоспах не зросла і залежить від висоти дерева. Ялинку до 1 м на підприємствах РОУЛМГ можна придбати у середньому за 50 грн, від 1 до 1,5 м – за 70 грн, від 1,5 до 2 м – за 80 грн, від 2 до 2,5 м – за 100 грн.

 Олеся БОРОВЕЦЬ