Де у Рівному можна купити ліки за електронним рецептом?

Вісім аптечних мереж здійснюють відпуск лікарських засобів за електронним рецептом у м. Рівне, повідомляє Управління охорони здоров'я м.Рівне.

За інформацією аптечних мереж, які зареєстровані на сайті НСЗУ, як такі, що заключили договір для реалізації програми «Доступні ліки» у м. Рівне, станом на 17.04.2019 року аптечні мережі:

  • ТзОВ «Ваша аптека» (пункти відпуск у лікарських засобів у м. Рівне по вул. Богоявленська, 40, Макарова, 23, Шухевича, 12, Курчатова, 9);
  • ТзОВ-фірма «Тетрамед» (пункти відпуску лікарських засобів у м. Рівне по вул. Поштова, 2, Соборна, 3, Проспект Миру, 15); 
  • ТзОВ «Рівнефармація» (пункти відпуску лікарських засобів у м. Рівне по вул. Майдан незалежності, 3, Макарова, 3);
  • ТзОВ «Аверсі» (пункт відпуску лікарських засобів у м.Рівне по вул. Ювілейна, 11);
  • ТзОВ «АВК ФАРМ» (пункт відпуску лікарських засобів у м. Рівне по вул. Шевченка, 18);
  • ТзОВ «Аптека 24» (пункт відпуску лікарських засобів у м. Рівне по вул. Князя Володимира, 109);
  • ТзОВ «Лідер Захід» (пункт відпуску лікарських засобів у м. Рівне по вул. Проспект Миру, 8);
  • ТзОВ «Сальве» (пункт відпуску лікарських засобів у м. Рівне по вул. Київська, 67-а, Курчатова, 1)

уже здійснюють відпуск лікарських засобів по програмі «Доступні ліки» за електронними рецептами. В цих аптечних пунктах особи, які мають електронні рецепти, можуть отримати необхідний лікарський засіб.

Інші аптечні мережі, що зареєстровані на сайті НСЗУ Національна служба здоров'я України, як такі, що заключили договір для реалізації програми «Доступні ліки» у Рівному, згодом, теж будуть відпускати лікарські засоби по електронних рецептах. Проте, необхідний певний час для налаштування функціоналів у медичних інформаційних системах. Та як запевняють керівники аптечних мереж це відбудеться найближчим часом.

Відповідно до інформації на дешборді сайту НСЗУ, станом на 17.04.2019 року, 15 аптечних мереж, що мають 76 пунктів відпуску лікарських засобів, уклали договір з НСЗУ для реалізації програми «Доступні ліки» у м. Рівному.

Виписаний електронний рецепт по програмі «Доступні ліки» є дійсним протягом 30 календарних днів. Також, електронний рецепт можна «отоварити» в будь якому регіоні України не залежно від місця його виписування.

Управління охорони здоров′я м. Рівного з 01.04.2019 періодично проводить моніторинг реалізації лікарських засобів за електронними рецептами аптечними мережами у місті Рівному. Результати відпуску аптеками лікарських засобів по програмі реімбурсації «Доступні ліки» публікуються на сайті www.medrivne.com.ua “Електронна охорона здоров′я Рівне".

Читайте також