Депутати підготували звернення: у Рівненській області хочуть заборонити діяльність УПЦ (МП)

Ілюстративне фото

На сайті Рівненської обласної ради зареєстрували проєкт звернення Рівненської обласної ради до Верховної Ради України та Рівненської ОДА щодо заборони діяльності УПЦ (МП) на території нашої області.

У тексті звернення йдеться:

"[...] Звичайно, ці кричущі факти відгукнулися болем у серцях багатьох православних українців, у тому числі священнослужителів та ієрархів УПЦ (МП). Вони почали відмовлятися згадувати під час Літургії імені патріарха Кіріла, ініціювати його публічне засудження, шукати канонічний спосіб здобуття автокефалії…

От лише цей канонічний спосіб отримання автокефалії для УПЦ (МП) не потрібно вигадувати. Він був запропонований Вселенським патріархом Варфоломієм ще у 2018 році. Тільки тоді, на жаль, значна частина православних віруючих УПЦ (МП) Рівненщини відмовилась від нього, залишившись вірними патріарху Кірілу та його церкві. Разом з тим, ця можливість залишається актуальною й сьогодні. В Україні вже існує помісна автокефальна Православна Церква, п’ятнадцята у диптиху Сестер-Церков Православного світу. І в цій Церкві на вірних УПЦ (МП), ми переконані, чекають. Чекають, щоби разом розділити радість молитви і причастя з єдиної Чаші Христової.

Проте з сумом констатуємо, що церковне керівництво УПЦ (МП) на Рівненщині, більшість представників духовенства замість єдності у Христі в Православній Церкві України йдуть шляхом відстрочок та пошуком довгих та сумнівних шляхів, залишаючись у структурі РПЦ на чолі з її предстоятелем. При цьому відомо багато фактів, коли громади УПЦ (МП) виявляють бажання приєднатися до ПЦУ. Проте такі прагнення блокуються церковним керівництвом, інколи – шляхом відвертих залякувань чи погроз".

Невдовзі Рівненська облрада збиратиметься на засідання, на якому можуть розглянути це питання. Від Верховної Ради України вони вимагатимуть прийняти закон, який унеможливить (заборонить) діяльність УПЦ (МП) в Україні.

 

Читайте також