Депутати Рівненської обласної ради вимагають перевірити "Інтер"

Фото - 5 канал

На попередній сесії Рівненської обласної ради, 18 травня, депутати прийняли рішення звернутися до Президента України, Прем'єр-міністра України та Голови Верховної Ради України щодо діяльності телеканалу «Інтер». Відтак, вони посилаються на те, як "Інтер" у викривленій формі подавав інформацію, яка дублювалася російськими засобами масової інформації під час протистоянь у селищі Птича Дубенського району Рівненської області, коли тисячі вірян вийшли з підпорядкування УПЦ і виявили бажання мати українську церкву і бути у підпорядкуванні УПЦ КП".

У тексті зверення йдеться: 

"Під час так званого «святкового концерту до Дня побєди» телеканал «Інтер» та його ведучі в брутальній формі назвали тих, хто боровся проти радянської і нацистської «чуми» - «пособниками фашистов».

Це вже не перша спроба маніпулювання свідомістю людей через канал, що фінансується олігархом Льовочкіним.

Ми пам’ятаємо, як саме «Інтер» у викривленій формі подавав інформацію, яка дублювалася російськими засобами масової інформації під час протистоянь у селищі Птича Дубенського району Рівненської області, коли тисячі вірян вийшли з підпорядкування УПЦ і виявили бажання мати українську церкву і бути у підпорядкуванні УПЦ КП.

Такі речі є недопустимими, в час коли ведеться війна не тільки за територію на сході нашої держави, але й за свідомість та культуру українського народу.

Вимагаємо перевірити діяльність телеканалу «Інтер» на предмет розпалювання національної та релігійної ворожнечі.

Сподіваємось на об’єктивне та неупереджене проведення перевірки діяльності телеканалу та прийняття відповідних рішень компетентними органами щодо порушеного питання".

 

 

Читайте також