Депутати Рівненської облради вимагають вирішити питання із пенсіями для силовиків

Сьогодні на позачерговій шістнадцятій сесії Рівненської обласної ради депутати затвердили колективне звернення до  Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ.

Відтак, вони просять, аби високопосадовці ініціювали питання щодо невідкладного прийняття закону, яким буде врегульовано питання приведення пенсійних виплат пенсіонерів-силовиків до оновленого грошового забезпечення військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу та деяких інших осіб.   

Проект рішення узгоджений із сторонами, які приходили на консультації (пенсіонери, юристи, депутати).

За це питання проголосували 53 депутати.  

Нагадаємо, у області наросла напруга через затримку в прийнятті змін до законодавства  щодо перерахунку пенсій з урахуванням оновленого грошового забезпечення пенсіонерам силових структур.

До слова, раніше кілька десятків військових пенсіонерів Рівненщини та пенсіонерів силових структур приходили до Рівненської обласної державної адміністрації з вимогою перерахувати пенсії цій категорії краян.

Протестувальники сподівалися, що з 1 січня 2018 року пенсії будуть перераховані. За їх словами, таку обіцянку дав уряд. Проте, як стверджують військові пенсіонери, постанова про перерахунок і підвищення пенсій була скасована урядовою постановою 1052, яка прийнята напередодні нового року.

Олеся БОРОВЕЦЬ

 

Читайте також