Депутати з Рівненщини хочуть збільшити відповідальність за нелегальний гральний бізнес

Ілюстративне фото

На черговій сесії Дубенської районної ради фракція ВО "Батьківщина" ініціювала звернення до Верхової Ради та Кабміну з проханням посилити відповідальність за нелегальний гральний бізнес. Повідомляє спільнота Дубно - це Європа.

У ініційованому депутатами зверненні йдеться:

"Ми, депутати Дубенської районної ради Рівненської області, користуючись своїм конституційним правом на звернення відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», просимо розглянути питання вдосконалення чинного законодавства України у сфері державних лотерей та посилення відповідальності за провадження нелегального грального бізнесу.

На даний час в містах і селах України працює значна кількість напівлегальних ігрових залів, які прикриваються вивісками «Державні лотереї», - користуючись недосконалістю чинного законодавства. Внаслідок такого значного поширення закладів грального бізнесу, які працюють фактично без контролю державних органів, поширюється ігроманія, що призводить до значних психологічних проблем, а інколи – і до злочинів. При цьому держава недоотримує податкові надходження від такої діяльності, а державні органи, внаслідок недосконалості законодавства, не мають законних важелів впливу на ситуацію.

Тому ми, депутати районної ради, просимо вдосконалити чинне законодавства України у сфері державних лотерей та посилити відповідальність за провадження нелегального грального бізнесу."

Ініційоване "Батьківщиною" звернення присутні на сесії депутати підтримали одноголосно.

Читайте також