Депутати з Рівненщини пропонують знову конфісковувати авто у нетверезих водіїв

Депутати Рівненської облради пропонують знову забирати авто у п'яних водіїв та передавати їх військовим.  

Про це йдеться у проект рішення, опублікованому на сайті облради. 

Відповідне звернення депутати хочуть направити Верховній Раді. Його автором є перший заступник голови облради Микола Кучерук. 

Як зазначається у зверненні, в останній час зросла кількість ДТП за участю п'яних водіїв. Так, за даними МВС, лише за 10 місяців 2023 року поліцейські склали майже 130 тис протоколів за керування у стані сп'яніння. 

Нагадаємо, у 2022 році на Рівненщині уже приймали рішення про конфіскацію авто у п'яних водіїв, щоб передати їх на ЗСУ, проте згодом від цієї ідеї відмовились, зокрема через недосконалість законодавства та неможливість передачі більшості легковиків  військовим. 

Як приклад, депутати Рівненщини наводять плани влади Латвії про передачу авто ЗСУ, які були конфісковані у нетверезих водіїв, та влади Лондона, яка планує передати українським захисникам автомобілі, які здають великобританці за держпрограмою. 

- Тому ми пропонуємо внести зміни до чинного законодавства та передбачити можливість конфіскації автомобілів у осіб, які керували ними у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння. Такі автомобілі, в разі їх відповідності потребам і вимогам військових, пропонуємо передавати на потреби Збройних Сил України, інших військових формувань. Ті авто, які не можуть бути використані військовими, пропонуємо реалізовувати на аукціоні, з передачею отриманих коштів на потреби Сил оборони України, - йдеться у повідомленні. 

Читайте також