Депутатів Рівнеради просять звернутись до Зеленського щодо звільнення полоненого "айдарівця"

Рівненських депутатів просять ухвалити звернення до президента України Володимира Зеленського щодо звільнення полоненого воїна. 

Відповідну петицію зареєстрував на сайті міськради Юрій Павленко. 

Зокрема просять ухвалити звернення наступного змісту: 

- Пане Президенте!

Ми, громадяни України, звертаємося до Вас із проханням вжити заходів для звільнення з полону нашого співвітчизника Віталія Грузинова. Віталій був активним учасником Революції Гідності, брав участь в АТО як боєць добровольчого батальйону "Айдар".

Не пізніше 11 березня 2022 року, під час виконання бойового завдання поблизу м. Волновахи, Віталій Грузинов був взятий у полон російськими окупантами. На момент захоплення він перебував на військовій службі за контрактом, укладеним до початку повномасштабного вторгнення. Наразі відомо, що його утримують та судять у Ростові-на-Дону.

Відповідно до ст. 25 Україна гарантує піклування та захист своїм громадянам, які перебувають за її межами. Також, згідно зі статтею 3 Конституції України, життя і гідність людини є найвищими соціальними цінностями, що кореспондує зі статтею 5 Загальної декларації прав людини та статтею 6 Європейської конвенції з прав людини, які забороняють катування, нелюдське або таке, що принижує гідність, поводження.

Ми закликаємо Вас, як гаранта Конституції, використати всі можливі дипломатичні та правові механізми для звільнення Віталія Грузинова з полону.

Збір підписів триватиме ще 40 днів.