Деражненська ОТГ на Рівненщині похвалилася здобутками та розказала про плани на майбутнє

фото - Фейсбук

За період об'єднання бюджет Деражненської ОТГ зріс більш, ніж удвічі, пише Рівненська обласна рада.  

А завдяки субвенціям з державного та обласного бюджетів на розвиток ОТГ, громада вирішила чимало соціально-економічних питань.

Зокрема, реконструювали вуличне освітлення в селах Дюксин та Суськ, виготовили проектну документацію на реконструкцію вуличного освітлення в селах Жильжа та Соломка. Відремонтували приміщення Деражненської сільської ради, триває ремонт місцевого підліткового клубу. 

Змін зазнали школи та дитсадки громади: завдяки субвенції з бюджету області вдалося завершити реконструкцію ДНЗ "Струмочок", провести капремонт будівлі ДНЗ "Пролісок", провести ремонт в Постійненській ЗОШ І-ІІІ ст. і завершити капремонт Бичальської ЗОШ. 

Через обласну програму "Шкільний автобус" учні Дюксинської ЗОШ тепер мають новий шкільний автобус. І це лише частина позитивних перетворень. 

Не без труднощів, та все ж просувається медична реформа. Бюджет галузі, після того, як змінився принцип фінансування, зріс удвічі. Однак бракує забезпечення медзакладів сучасною оргтехнікою. У той же час в селах Дюксин та Постійне за програмою Президента України розпочали будувати нові амбулаторії. 

"Децентралізація - це вже незворотній процес. Громади, які об'єдналися, уже відчули позитивні зміни. І чим чисельнішою є громада, тим більші можливості вона має!" - наголосив присутній на Раді регіонального розвитку у Деражному голова обласної ради Alexandr Danilchuk

Про підсумки децентралізації з активом громади сьогодні говорили сільський голова Деражненської ОТГ Олександр Пустовіт (Александр Пустовит), депутат обласної ради Руслан Потапчук, голова Костопільська районна державна адміністрація Олександр Середа (Alexandr Sereda)

Реформи у галузі медицини та освіти презентували місцеві керівники, директори навчальних закладів. Торкнулися питання духовного виховання молоді. 

У підсумку учасники засідання обговорили стратегію розвитку Деражненської ОТГ на найближчі три роки.

Читайте також