Представнику Державної служби зайнятості презентували потужну навчальну базу

Представник Державної служби зайнятості оцінила «важку артилерію» навчального закладу

Провідний фахівець з питань зайнятості відділу навчальних закладів Управління профорієнтації, профнавчання та навчальних закладів Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Лариса Яременко в рамках робочого візиту до Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості побувала на базах навчальних відділень - в одному з найпотужніших навчальних відділень -Олександрійському та колисці народних ремесел - Гощанському. На цих базах готують кваліфікованих робітників для сільського господарства, автомобільної сфери, швейної галузі, галузей метало- і деревообробки,ковальства, навчають лозоплетінню та іншим затребуваним професіям.

Так, у Олександрійському навчальному відділенні створено навчальні  кабінети та майстерні за професіями, теплицю, пасіку, 2 майданчики для практичного водіння автомобілів та тракторів.  Є також парк сільськогосподарської та автомобільної техніки, який нараховує 6 вантажних автомобілів, 5 тракторів (різних моделей та потужностей), 11 легкових автомобілів, зернозбиральний комбайн,  навісний та причіпний сільськогосподарський інвентар, станція технічного обслуговування автомобілів; коп’ютеризована сушарка та навчальна пилорама. Цех механічної обробки деревини обладнаний потужним сучасним технологічним обладнанням.

До послуг слухачів - навчальне господарство з полем площею 52 га, де вирощується пшениця, овес,  гречка та  картопля. Тут слухачі, що навчаються за професією «Робітник фермерського господарства», відпрацьовують практичні уміння та навички.

У навчальному відділені також функціонує творча лабораторія  дизайну і художнього проектування виробів одягового та інтер’єрного призначення. Створено майстерню під відкритим небом для підготовки робітників зеленого будівництва.

У смтГоща делегація відвідала навчальну кузню, де кується майстерність ковалів ручного кування.

Лариса Михайлівна побувала на заняттях слухачів, поспілкувалася із завідувачами відділень Олександром Сидорцем та Миколою Корчевним, директором Гощанської РФ РОЦЗ Петром Зубкевичем, викладачами, майстрами виробничого навчання. Було окреслено ряд питань, які є актуальними для якісного і ефективного навчання безробітних.

Читайте також