Держзрадники з Рівного та Сарн просяться до росії (ВІДЕО)

Двоє держзрадників із Рівненщини просять, аби їх обміняли на полонених українців. 

Про це вони розповіли у інтерв'ю журналісту Володимиру Золкіну. 

Так, 51-річний Олександр Кириченко з Рівного на замовлення рф збирав інформацію про розташування військових частин на території Рівненської області. За це він отримав  13 років за ґратами. 

Кириченко каже, що працював на рф "не заради грошей", проте одного разу йому все-таки перевели на картку 5 тисяч гривень. 

- Я вчився у російські школі, виріс на російській культурі. Я не можу від цього відмовитися. Це моє. Я не можу це із себе витравити, - зізнався колаборант. 

іншому держзраднику - 29 років. Звати його Олександр Шкатов. Як з'ясувалось, працювати він почав на рф ще до початку війни. Крім того повідомляв окупантам, яка техніка рушала на Житомирський напрямок. 

Також у прокуратурі повідомляли, що Шкатов не був проти очолити окупаційний орган влади. 

Як розповів Шкатов, на нього вийшов представник, як спочатку він думав, партії Мураєва. Пізніше з'ясувалось, що це був представник партії Л/ДПР.  

Шкатов не тільки повідомляв інформацію про розташування війських частин та переміщення техніки, але й навів ракетний удар по військовій частині в Сарнах. Більше того про це він зізнався своїй колишній дружині - за його словами, це він зробив їй "на зло". 

- Я подзвонив своїй дружині і сказав, що це я навів, - каже він. 

Чоловіку присудили 12 років ув'язнення. 

Читайте також