Десятки порушень: скільки штрафів сплатять рибалки Рівненщини за грудень

Ілюстративне фото

У Рівненській області упродовж грудня 2023 року інспектори рибоохоронного патруля викрили 63 порушення.

За місяць накладено штрафів на суму 11441 грн, стягнуто штрафів – 5508 грн. Вилучено 35 кг водних біоресурсів та 5 знарядь лову.

Так, 8 грудня 2023 року о 09:20 на р. Путилівка поблизу с. Мочулки Рівненського району було виявлено громадянина, що здійснював вилов водних біоресурсів з використанням спінінга на зимувальній ямі. Відповідальність за такі дії передбачено ч.3 ст.85 КУпАП.

Також 11 грудня 2023 року на місцевому ринку у смт. Демидівка Дубенського району було виявлено громадянина, що здійснював продаж водних біоресурсів – карася (сріблястого) вагою 35 кг без належних на це документів. На громадянина скалено адмінпротокол за ч.1 ст.88-1 КУпАП.

13 грудня о 12:00 на березі р. Горинь поблизу с. Метків Рівненського району було виявлено громадянина, що здійснював вилов водних біоресурсів спінінгом в забороненому місці - на зимувальній ямі. Також 19 грудня о 14:00 на р. Горинь поблизу с. Метків Рівненського району було виявлено подібне порушення природоохоронного законодавства. Відповідальність за протиправні дії передбачено ч.3 ст.85 КУпАП.

Рівненський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада 2023 року на водоймах Рівненської області розпочалася осінньо-зимова заборона на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах, яка триватиме до початку нерестового періоду. Риболовля у цей період дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками та жерлицями всіх видів з криги та, у разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавковими вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади, загальна кількість гачків на яких не повинна перевищувати 7 одиниць на одного рибалку.

Читайте також