Директорка рівненського ЦНАПу таки перевищує повноваження - Мін`юст

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Рівненська обласна асоціація по сільському господарству «Рівнеагробуд» звернулась у Міністерство юстиції України зі скаргою на дії директорки Рівненського ЦНАПу Наталії Хомич щодо відмови у внесенні змін до реєстру юридичних осіб, громадських формувань та фізичних осіб-підприємців. Про це інформує видання ITV

Як йдеться у висновку колегії з розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність державних реєстраторів, суб’єктів державної реєстрації західного міжрегіонального управління міністерства юстиції від 15 липня 2021 року, рівненський ЦНАП відмовився брати до розгляду документи про зміну адреси реєстрації обласної асоціації. Члени колегії відмічають, що відмовляючись приймати до розгляду справи зі зміною інформації в реєстрі, керівниця ЦНАПу порушує Порядок формування та зберігання реєстраційних справ, затвердженого наказом Міністерства юстиції України 18.11.2016 за No 3267/5. Відтак, визнає дії рівненського ЦНАПу протиправними.

В свою чергу Міністерство юстиції України своїм наказом за номером 307/6 від 16 липня 2021 року підтвердило висновки колегії та визнало протиправними дії посадовців Рівненського ЦНАПу.

Це не перша скарга на рівненський ЦНАП. У липні цього року стосовно його керівниці Наталії Хомич проводили службове розслідування, адже установа відмовлялась брати до розгляду документи щодо внесення змін до реєстру юридичних осіб, громадських формувань та фізичних осіб-підприємців. Тоді пані Хомич відбулась лише доганою.

 

Читайте також