"Дистанційка" чи продовження канікул: як навчатимуться школярі Рівненщини у червоній зоні

Ілюстративне фото

На Рівненщині з 23 жовтня тривають осінні канікули у школах. Діти відпочиватимуть тиждень - до 31 жовтня.

Що буде після канікул та за яких умов школярі повернуться за парти - розповів головний санітарний лікар області Роман Сафонов.

"Передбачалось, що канікули триватимуть тиждень. Зрозуміло, що таких оптимістичних прогнозів у нас немає. Період локдауну буде більший. Тому, як і говорилось попередньо, ті школи, які мають 100 відсотків вакцинованого персоналу, працюватимуть. На жаль, таких шкіл менше десятка. Тому після проведення канікул діти будуть переведені на дистанційне навчання. Скільки воно триватиме - залежить від того, наскільки наше населення швидко мобілізується, вакцинується. Тим швидше мине період червоної зони і діти сядуть за парти", - пояснив пан Сафонов.

Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін додав, що канікули триватимуть не менше двох тижнів. 

"У цей період обласні департаменти освіти і науки та охорони здоров’я будуть зайтись тим, щоб максимальна кількість вчителів буде вакцинована. Решта, що стосується організації навчального процесу після канікул, ми донесемо на наступних брифінгах після того, як зберем на п’ятницю статистику закладів, які не вакциновані в потрібному обсязі," - говорить пан Подолін.

Читайте також