Діти Рівненщини змагалися у мистецтві виготовлення оригамі (ФОТО)

3 квітня 2018 року на базі комунального закладу «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради відбулися відкриті обласні змагання з оригамі. У заході взяли участь 28 учасників з 13 районів та міст Рівненщини. Повідомляє Рівненська обласна рада.

Змагання проходили в 3 етапи: теоретичний залік, виконання практичного завдання в техніці класичного оригамі та в техніці квілінг.

Як відомо, мистецтво оригамі розвиває дрібну моторику рук, формує просторове мислення, відчуття форми, привчає до охайності та точності. А ще, як стверджують фахівці, працюючи в техніці оригамі, школярі вдосконалюють знання з геометрії, виховують естетичний смак, розкривають творчий потенціал, а відтак - освоюють навички адаптації та соціалізації до сучасного суспільства. Що особливо актуально в контексті нових підходів в системі української освіти.  

У підсумку відкритого обласного конкурсу призові місця між собою розділили:  

- Здолбунівської районної станції юних техніків - І місце;

- Костопільського Центру технічної творчості та комп’ютерних технологій – ІІ місце;

- Комунального позашкільного навчального закладу «Рафалівский Центр дитячої та юнацької творчості» Володимирецької районної ради – ІІІ місце;

- Комунального закладу «Районний Будинок учнівської молоді Дубенської районної ради» – ІІІ місце;

- Дубенська міська станція юних техніків – ІІІ місце.

Призерів змагань нагородили дипломами управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації та комунального закладу «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради.

Довідково. Оригамі – давнє мистецтво складати фігурки з паперу. Традиція прийшла до нас з Японії, хоча її коріння – у Древньому Китаї. Мистецтво оригамі попервах використовували в регілійних обрядах. Довгий час цією технікою володіли лише представники еліт, адже це вважалося ознакою гарного смаку та освіченості. Класичний оригамі складають з одного аркуша паперу квадратної форми без застосування ножиць.

Читайте також