Дитинка, яку народила 12-річна дівчина в Рівному, має вроджену аномалію

Днями в Рівненському перинатальному центрі 12-річна дівчина народила дитину. Новина сколихнула всю країну. Як відомо, дівчина - мешканка Закарпаття. До центру її доставила "швидка" із місцевого сміттєзвалища. Як зазначає "Радіо Трек",  дитина має вроджену аномалію і потребує хірургічного втручання, але вада сумісна з життям.

І дитину, і маму родичі вже хочуть забрати із закладу. Сьогодні для цього прийшла бабуся новонародженого, розповідає головлікар перинатального центру Вікторія Єнікеєва:

- Мама почуває себе як після пологів. На другу добу після родів ускладнень у неї немає. Дитина, враховуючи, що народилася з вродженою аномалією (але аномалія сумісна з життям), потребує спеціального догляду медичного персоналу.

Сьогодні нарешті з’явилася мама молодої породіллі у супроводі ще якоїсь родички. Вони хотіли забрати і породіллю, і новонародженого на виписку, але за станом здоров’я ще зарано. Враховуючи, що дитина має таку вроджену специфіку, її не можна виписати одразу додому. Ще треба навчитися доглядати за малям, бо такі вроджені аномалії підлягають хірургічній корекції, але не раніше 3-6 місяців. Ми повністю забезпечуємо цю породіллю і новонародженого молочними сумішами, підгузками, і всім решта, що необхідно для догляду. Зараз вирішуємо юридичні моменти: це повідомлення відповідних служб, як і куди ми маємо передати дитину. Бо мама – мешканка Закарпатської області. У Рівному вони житла не мають. Хто батько дитини – мама каже, що не знає.

Бабуся каже, що не проти зареєструвати дитину у Рівненській області. Спілкуватися з журналістами сім'я відмовляється.

Читайте також