Дітям на Рівненщині розповіли про небезпеки булінгу

"Про домашнє насильство, а також цькування дітей у школі",- розповіла старший інспектор ювенальної превенції Дубенського відділу поліції на батьківських зборах в Стовпецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, пише Дубенський відділ поліції.

Цього разу на шкільних зборах були присутні не тільки вчителі та батьки, а й керівник районної психологічної служби, директор комунальної установи «Дубенського інклюзивно-ресурсного центру» .

Співробітник ювенальної превенції розповіла дорослим про небезпеку, яка може підстерігати їх дітей. Чого потрібно остерігатися, залишаючи дитину одну вдома, яким чином шахраї маніпулюють неповнолітніми.

Такий формат роботи є досить корисним для співробітників ювенальної превенції, адже батьки - це найважливіші люди у житті дітей, тому через них можна донести важливу інформацію до неповнолітніх. Також, безпека дітей залежить не тільки від правоохоронців, а і від дорослих, які повинні виховувати та берегти своїх дітей.

Капітан поліції Мирослава Вжос, яка більше 13 років піклується про безпеку дітей, підняла декілька важливих питань, які актуальні у сучасному середовищі підлітків. Перш за все вона центувала увагу на тому, що батьки повинні обов’язково знати коло спілкування дітей та контролювати їх поведінку. Не дозволяти неповнолітнім знаходитися у питних, розважальних закладах, а тим більш вживати алкоголь та тютюнові вироби. Крім того, цікавитися інтернет – спілкуванням підлітків, адже у соцмережах існує дуже багато спокус та винахідливих зловмисників, які можуть нашкодити довірливим дітям.

Окрему увагу поліцейська звернули на профілактику так званого «дитячого шахрайства». Сучасним аферистам не складно обдурити дорослих, а маніпулювати дітьми ще простіше. Вже сьогодні існують такі випадки, коли зловмисники телефонують дітям та просять щоб вони винесли гроші, пояснюючи, що мама планує купити подарунок, але гроші забула вдома.

В кінці бесіди Мирослава Вжос підкреслила, що завжди готова йти на зустріч та надати будь-яку допомогу кожній дитині.

Читайте також