Дівчину зґвалтували, а хлопця - кастрували: Єрмак - про звірства окупантів на Харківщині

Російські загарбники на деокупованих територіях залишили після себе чимало свідчень моторошних злочинів. Зокрема на Харківщині вони познущались над неповнолітньою дівчиною та хлопцем. 

Про це розповів глава Офісу президента Андрій Єрмак. 

- Коли наші правоохоронні органи  проводили ексгумацію в Ізюмі, то знайшли неповнолітню дівчинку, яку спочатку зґвалтували, а потім жорстоко вбили. Знайшли хлопця, якому перед стратою відрізали статеві органи, - каже він. 

Також, за його словами, виявляються такі страшні речі щоразу, коли звільняється новий населений пункт.

- Немає жодних сумнівів у тому, що росія несе повну відповідальність за скоєне. Російські солдати та їхні командири, які скоїли воєнні злочини, будуть притягнуті до відповідальності. Однак цього недостатньо. До кримінальної відповідальності за злочин агресії слід притягти російських посадових осіб», – переконує Єрмак. 

За його словами, згідно з офіційними даними Офісу Генерального прокурора України, за час повномасштабної війни росії проти нашої країни скоєно понад 47,9 тис. воєнних злочинів, загинуло більш як 8,4 тис. мирних жителів, зокрема 440 дітей. Знищено 46 тис. будинків і десятки тисяч об'єктів цивільної інфраструктури. Серед іншого, зруйновано 1,4 тис. закладів для дітей. 11,4 тис. юних українців були примусово вивезені за межі країни.

Читайте також