Для школярів і студентів карантин після 24 квітня продовжать

Фото - ілюстративне

Часткове послаблення карантинних заходів, яке анонсують у Кабінеті міністрів України у разі зниження зростання захворюваності на COVID-19 після 24 квітня, не стосуватиметься студентів та школярів. Для них карантин буде продовжений. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Разом з тим він наголосив, що Україна не може дозволити собі не працювати навіть два-три місяці. Тому якщо в Україні буде зафіксовано динаміку зниження загальної захворюваності, то наприкінці квітня Уряд зможе розпочати поступове послаблення карантинних заходів, але цей процес відбуватиметься у декілька етапів.

«Перше, на роботу підуть люди працездатного віку, паралельно буде частково відновлюватись рух громадського транспорту. Це дозволить вже з початку травня розпочати рестарт економіки, але разом з тим це не означатиме послаблення інших карантинних заходів», - наголосив Шмигаль.

За словами прем’єр-міністра, оскільки загроза поширення коронавірусної інфекції нікуди не зникне обмеження на прогулянки, масові зібрання та інші розваги будуть все одно діяти.

«Всі без виключення будуть зобов'язані носити маски та дотримуватись карантину. Для старших людей, студентів та школярів карантин буде точно продовжений», - повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Читайте також