Для важкохворих пацієнтів із COVID-19 на Рівненщині доводиться купувати препарати за 50 тис гривень

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Хворих на коронавірусну інфекцію, які перебувають у медичних закладах на Рівненщині, лікують препаратами, які затверджені у національному переліку МОЗу. Відтак, трапляються випадки, коли жителі купують ліки за свої кошти. У ситуації із COVID-19, найчастіше такі препарати потрібні для людей, у яких важка форма хвороби. Як розповів начальник управління здоров’я РОДА Олег Вівсянник,  потрібні ліки, вартість курсу яких – в межах 50 тисяч гривень.

«Згідно протоколу, затвердженого Міністерством охорони здоров’я України, лікування у лікувально-профілактичних закладах - стаціонарне лікування, по тих ліках, які прописані в протоколі надання медичної допомоги і які державний чи комунальний заклад може купити, тобто ті, які відносяться до затвердженого національного переліку, здійснюються за рахунок бюджетних коштів, - пояснює очільник управління. - Є ліки, які можна призначати ля лікування, особливо у важких випадках,  ці ліки не віднесені до національного переліку лікарських засобів, пацієнти можуть купувати самостійно.

Дійсно, є такий препарат на курс призначення якого ціна коливається до 50-ти тисяч гривень. Такі препарати пацієнти мають право купувати самостійно».

Читайте також