До бюджетів Рівненщини надійшло 104 млн грн податків на землю

фото ілюстративне

Землевласники Рівненщини поповнили місцеві бюджети на 104  млн грн земельного податку. За чотири місяці поточного року платники земельного податку та орендарі держаних і комунальних земель перерахували до місцевих  бюджетів області 104 млн грн земельного податку та орендної плати. Це перевищує минулорічні надходження майже на 2,4  млн. гривень. Із вказаної суми 92,2  млн грн сплачено юридичними особами та 1,7  млн грн – громадянами.

Серед основних факторів збільшення надходжень плати за землю, перший заступник начальника ГУ ДФС у Рівненській області Анатолій Клячук назвав спільні дії органів виконавчої влади з детінізації агросектора, залучення до оподаткування додаткових площ земель, прийняття органами місцевого самоврядування рішень щодо встановлення ставок земельного податку та розмірів орендної плати, а також завдяки реєстрації нових платників та укладанню додаткових угод до діючих договорів оренди тощо.

При цьому  він зазначив, що кошти у вигляді земельного податку та орендної плати за землю спрямовуються на  розвиток та вирішення соціально-економічних питань місцевих  громад. Наразі плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевих бюджетів області, поступаючись  податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку для суб’єктів малого підприємництва. 

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

 

Читайте також