До Дня пам`яті та примирення на Рівненщині виготовляли червоні маки (ВІДЕО)

фото ілюстративне

Червоні маки до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні виготовляли у Республіканському центрі лікування та реабілітації наслідків нейротравм, що діє на теренах КЗ "Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни" РОР у Клевані. З фетру, з якого зазвичай шиють капелюхи, атовці та медики вирізали символічну квітку України. Акцію започаткували управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РОДА та прес – служба обласного управління охорони здоров’я за підтримки керівництва області. 

Боєць з Харківщини Єлізар. До центру він потрапив з черепно – мозковою травмою. Аби не порушити рану, юнак носить шолом. Йому важко працювати руками. Однак він пильно спостерігає за роботою друзів. Микола - пересувається у візочку. Разом з усіма вирізає маки. Його підтримує образ Святого Миколая. Це його подарунок. 

Тут майже усі сподіваються на милість Божу, лікарський професіоналізм та власну силу волі. А загартовується вона щодня. Під час арттерапії – написанні ікон, картин, виготовленні глиняних глечиків, ляльок – мотанок, вишивання бісером, відвідин театру. 

Здебільшого мами, а не дружини (не кожна може витримати таке психологічно), як вірні солдатики, несуть цілодобову варту біля ліжка сина. Медперсонал напружено відвойовує у хвороби кожного пацієнта. Адже знову стати на ноги, навчитися самостійно робити звичні рухи – це велика та важка робота.

Червоні маки з фетра – то забути про біль, розробити дрібну моторику, когнітивні функції, напрацювати увагу та терпіння, зрештою, відчути себе творцем новітньої української історії. Робота у задоволення, спілкування, доброзичлива усмішка – це все укупі – реабілітація, переконаний начальник обласного госпіталю ветеранів війни Андрій Бурачик.

Повідомляє Управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації

Читайте також