До екснардепа, який родом із Рівненщини, прийшли СБУ та НАБУ

До екснардепа Сергія Пашинського завітали з обшуком СБУ та НАБУ. 

Про це він написав у себе на Фейсбук. 

За його словами, це пов'язано з провадженням 10-річної давності. 

- Справа щодо передачі «палива Курченка», а насправді палива кремлівської "Роснефті", державі - за часів мародерства Януковича цей олігарх наживився активами на сотні мільйонів доларів, в тому числі майже 100 тисячами тонн нафтопродуктів, які у 2014-ому році вдалося передати державним нафтовим операторам, - пише політик. 

Він зазначає, що у 2015-ому році він, як народний депутат України, звернувся до Президента України з проханням покрити дефіцит палива ЗСУ паливом "Роснефті", що "дуже сильно тоді розізлило спонсорів Януковича та їх російських кураторів". 

- Лише декілька тижнів тому «слєдком росії» звинуватив мене в початку АТО у 2014-ому році. І от зараз дивна синхронізація з боку українських слідчих… Шановні, якщо вже вирішили копнути у той період і дослідити, як я ще допоміг з передачею активів Януковича державі та ЗСУ, то зверніть увагу на спецконфіскацію сотень мільйонів доларів у бюджет, - пише Пашинський. 

Пашинський нагадав, що з березня 2022 року очолює Національну асоціацію підприємств оборонної промисловості України та за цей час жодного разу не залишав територію України. Він наголосив, що є координатором багатьох оборонних програм і попросив слідчих "не відволікати його Курченком". 

Також політик заявив, що інформація щодо оголошення йому підозри є фейком. 

Додамо, що Сергій Пашинський народився у Зірному, що на Рівненщині. 

Читайте також