До уваги рівнян: останній день подачі декларацій для підприємців - 11 лютого

фото ілюстративне

Підприємці – «загальносистемники» мають задекларувати доходи до 11 лютого!

У Головному  управлінні  ДФС у Рівненській області нагадують фізичним особам - підприємцям (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування), що вони  подають податкову декларацію про майновий стан і доходи протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року). Останній день подання декларації за 2018 рік – 11 лютого 2019 року.

Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Звертаємо увагу, що такі фізичні особи-підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) в річній податковій декларації поряд з доходами від підприємницької діяльності мають зазначити інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи.

Довідково: на Рівненщині за загальною системою оподаткування здійснює діяльність близько 8 тисяч фізичних осіб – підприємців.

Щоб уникнути штрафних санкцій правильно заповнюйте платіжні доручення на сплату податків

ГУ ДФС у Рівненській області нагадує платникам податків, що повнота та своєчасність сплати податків залежить також від правильного заповнення документів - платіжних доручень на сплату таких податків. Відповідні документи необхідно заповнювати згідно вимог наказу Міністерства фінансів України від 24.07.2015 №666 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів».Ознайомитись з наказом можна за посиланням http://rv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/364818.html

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також